Malaysia Ham Radio Calendar

You're invited to join this public calendar.

Jumaat, 25 April 2008

Rockmite freq counters.

Sekarang ni agak bersemangat nak hasilkan qrp transeiver sendiri. Bermula dengan rockmite 40, kemudian membuat enclosure, seterusnya ingin dilengkapkan dengan frequency counter. Semua project ini masih dalam perancangan. Walau apapun persediaan rapi perlulah dilakukan..cheeewahh. Preject ini ialah untuk menambahkan frequency counter pada rockmite menggunakan hex dari DL4YHF. Kebetulan masih ada PIC 16F628A yang masih belum digunakan. Barangan yang diperlukan adalah:
622140 - LED DISPLAY, 0.52" RED CC Character size:13.2mm; Colour, LED:Ultra Red; Character type:8.; Colour, background:Grey; Common connection:Cathode; Current, If lumi;
8734690 - NPN BC546B
4424165 - FAIRCHILD SEMICONDUCTOR BF246A
9342052 - RESISTOR, 0.25W 1% 560R Series:MF25; Resistance:560R; Tolerance, resistance:±1%; Power rating:0.25W; Temperature, operating range:-55°C to +155°C; Resistor element type:Metal Film; Voltage, rating:250V dc; Temperature;
4667451 - Crystal Frequency:20MHz; Frequency Tole; VISHAY DALE XT49S 20M XT49S-20 B04 E2.
9760423 - MICROCHIP PIC16F628A-I/P 8BIT FLASH MCU, 16F628, DIP18 Timers, No. of:3; Bits, No. of:8; Frequency, clock:20MHz; Memory size, RAM:224Byte; Memory size:2KB; Temp, op. min:-40°C; EEPROM size:128Byte; Temp, op. max:85°C; I/O lines, No. of:16; Memo;
Nanti sambung lagi..hehehehe

4 ulasan:

20dB Over 9 berkata...

aslkum! wah banyak buat investment,apa kata kalau sebelum awak pasang copyright semua pc kit tu,boleh distribute kat kengkawan lak...asal balik modal sure ada yg tertunggu-tunggu...

9w2ibr berkata...

PC kit yang mana satu Abg man? bab nak clone ni memang takde masalah cuma nak cari bahan nak membuatnya. Bila dikirakan kos nak clone balik sama macam beli jer yang kit dah ready utk dipasang.

日月神教-任我行 berkata...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,情色論壇

辣炒年糕Blue berkata...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Jumlah pelawat

online mba programs
Provided by mba-online-program.com .