Malaysia Ham Radio Calendar

You're invited to join this public calendar.

Selasa, 22 April 2008

Elecraft KX-1 vs PFR-3

PFR-3

Elecraft memang terkenal dengan pembuatan kits untuk radio. Terbaru adalah penghasilan KX-1 iaitu all band CW QRP txcvr. Tapi harga barangan elekraf ini tak berapa nak murah. Basic rig je dah mahal lepas tu akalau ditambah dengan option2 yang lain, harganya mampu mengatasi rig yang all band all mode. Oleh yang demikian mungkin timbullah satu radio kit yang dihasilkan oleh 'Melt solder' Steve Weber KD1JV. Bentuknya mirip macam KX-1. So apapun kita tunggu pula harga dan review oleh rakan2 diluar sana berkenaan dengan Portable Field Radio (PFR-3) ini. Dengarnya cuma terdapat 3 bands iaitu 20, 30 dan 40m dan akan mula dijual pada 15 May nanti iaitu selepas Dayton. Untuk maklumat lanjut sila click disini.

KX-1

Jumlah pelawat

online mba programs
Provided by mba-online-program.com .