Malaysia Ham Radio Calendar

You're invited to join this public calendar.

Khamis, 27 Mac 2008

K10+ keyer PIC arrival..

Lama dok tunggu baru ler sampai. Nak test apa yang boleh dilakukan oleh PIC ni. Thanks kepada K1EL kerana sanggup hantar sampai ke Malaysia. Rakan2 yang ingin mencuba keyer ni boleh ler mengorder dari laman web beliau. Kalau rakan2 dah ada HF dan built in electronic keyer rasanya tak perlulah benda ni kot. Ni untuk yang baru nak belajar mcm saya dan tak mampu nak beli rig HF. Kelebihan keyer ni ialah antaranya support beacon dan code practice serta boleh key secara AFK ke handie/rig VHF.
Ianya menggunakan PIC12C672. Rakan-rakan yang sudi untuk mencuba boleh ler order ke laman web tersebut. Rasanya lebih berbaloi kalau beli ramai-ramai dari beli seorang. Harga yang ditawarkan ialah USD6.

1 ulasan:

9W2PRO berkata...

Waduh...menarik tu..idea nak kumpulkan ramai2 dan beli sekali idea yg baik tu...

Jumlah pelawat

online mba programs
Provided by mba-online-program.com .